Njut av Asien i mysiga Varberg

För den som önskar en trevlig spa-weekend med asiatisk touch kan vi rekommendera anrika Varbergs Stadshotell som med sitt Asia Spa och perfekta läge mitt i stan ger närhet till både nattliv och spännande sightseeing.

Klassiska Varbergs Stadshotell.

Jag har i en serie här på bloggen försökt att lyfta fram olika ställen som är värda ett besök här hemma i Sverige under sommarens ledigheter. Idag är vi i Varberg och på Varbergs Stadshotell & Asia Spa som har ett perfekt läge mitt i charmiga Varberg, minns själv min tid här för ett antal år sedan med glädje.


Här kan man bo med stil.


Hela staden Varberg är ett resmål som passar både det kärleksfulla paret som önskar en romantisk plats lika väl som barnfamiljerna som letar efter ett ställe med något för hela familjen. Varbergs Stadshotell & Asia Spa erbjuder totalt 178 hotellrum i tre huvudkategorier – Boutique, Classic och De Luxe. 66 av dessa rum är så kallade boutique-rum, alla inredda med en unik touch och med individuell inredning.





I hotellets spa får vi prova på tusenåriga österländska influenser och ett garanterat välmående i sitt fina spa, förlagt i en sekelskiftesatmosfär. Och den asiatiskt-inspirerade Spa-avdelningen ligger högst upp i hotellet och från flera av baden och rummen har man en fantastisk utsikt över Varbergs fästning och horisonten över stadens takåsar.




Ayurvedafilosofi, japanska onsen-bad och andra asiatiska behandlingar går att välja i den 2 300 kvadratmeter stora Spa-avdelningen. Planera gärna ditt besök hit i tid eftersom behandlingarna är väldigt populära så se till att det ligger en bokning klar när du anländer. För barnfamiljer gäller det dock att dela upp sig eftersom det är 15-årsgräns.


Ett dopp i poolen med utsikt över staden.

I den stora matsalen, som även serverar frukosten, kommer inspirationen från de fyra årstiderna, maten är alltså säsongsbetonad och i största möjliga mån nyttjar man lokala råvaror och producenter.
Sen finns även Nami som är en japansk krog men oavsett val av restaurang väntas en kulinarisk upplevelse.


Frukosten är kanske bästa stunden på dagen.


När man befinner sig i Varberg har man nära till ett flertal av världens vackraste stränder i värden. Halland är full av dem och dessutom finns det sköna klippor för den som tröttnar på sand mellan tårna. Vistas man här lite längre rekommenderas dagsutflykter till kritvita stränder i exempelvis Falkenberg och Laholm. Eller kanske en tur till Sveriges längsta sandstrand, 12 kilometer, breder ut sig ut sig. runt hela Laholmsbukten, från Skummeslöv i söder till Mellbystrand i norr.


Ta en drink här innan maten.

Varbergs Stadshotell som ligger mitt i stan är nära både Societetsparken och Arena Varberg. Man erbjuder även golfpaket och det ingår såklart övernattning, sedan kan man välja i hur stor utsträckning man vill äta på hotellet. Hotellet samarbetar med Varberg GK och Hofgårds GK som bägge är fina golfbanor. Ett garanterat utmärkt val för de flesta golfentusiaster.



Sen har själva staden Varberg ett stort utbud av sommarnöjen som passar de flesta så det är onekligen ett ställe att såväl minnas som att återkomma till.

Så här skriver hotellet apropå coronaviruset: Du som besöker oss kan känna dig trygg med att vi vidtar rekommenderade åtgärder med tanke på coronaviruset covid-19


Läs mer om allt på hotellets hemsida här››

Av Agneta Nisbeth
Foto: Pressbilder

Kommentarer