De bästa husfynden i Italien, Spanien och Frankrike under 60.000 euro

Det finns - som jag tidigare visat här på sajten - massor av billiga hus och lägenheter till salu i Italien. Nu kommer här ännu fler fynd att spana in, både i Italien, Spanien och Frankrike som är kul att titta på även om ni inte ska köpa något.



Det är verkligen ingen brist på hus och lägenheter till salu just nu, varken i Italien eller resten av Europa. Så vill man köpa sig ett hus utomlands är det verkligen köpläge, speciellt med tanke på hur coronakrisen drabbat världen. Alla fastigheter här är givetvis färdiga att flytta in i, men för den som önskar finns också flera renoveringsobjekt att titta på. Inget av dem jag visar upp kostar heller mer än 60.000 Euro.


Den vita staden Ostuni i Apulien.

Det är givetvis inte alla som kan köpa sig ett nytt semesterhus just nu i dessa krisens dagar, men ni kan väl göra som jag gör. Bara drömma mig bort en stund, utan att köpa något - precis som många gör hemma i Sverige via hemnet.se. För tillfället kan jag verkligen inte köpa någonting, men man kan ju alltid vinna på Lotto...

Vi börjar igen med Italien och några nya hus till salu...



Här ovan ser ni ett fint hus i den vita staden Ostuni i södra Italien, Apulien, till salu för 55.000 euro. Huset som är helt byggt i sten är fint renoverat med många antika detaljer kvar, det har ett stort vardagsrum med ett litet kök med rött kakel, ett snyggt badrum och en sovalkov.



Eller så finns detta hus med ett stort sovrum, ett vardagsrum och kök som ligger i närheten av Spoleto i Umbrien. Här får man egen trädgård och en terrass med en underbar utsikt över landskapet. Det hela har ett utgångspris på 49.000 euro.



Är man mer intresserad av en lägenhet och närhet till havet kanske denna tvåa passar bättre. Här i badorten San Lucido i Kalabrien får man ett kombinerat kök/vardagsrum, badrum och ett sovrum med plats för en dubbelsäng. Det finns också en trädgård och uteplats men stranden är bara 200 meter bort, pris 29.950 euro.

Här följer tre fastigheter som är till salu i Spanien.



Detta nyrenoverade townhouse i den historiska staden Cocentaina utanför Alicante har tre sovrum, ett vardagsrum och ett halvöppet kök. Det finns också ett garage, en uteplats och en stor solterrass, priset ligger på 60.000 euro.



Du kan få detta radhus med uteplats i Villamartin utanför Alicante för 59.950 euro. Det ligger 10 minuters bilfärd från stranden men bara 10 minuters promenad till en golfbana. Ett sovrum, ett fullt utrustat kök kombinerat med ett vardagsrum.



Här en lägenhet med ett sovrum och en underbar utsikt från balkongen till salu i Vicar i Almeria i det soliga Andalusien. Här har man också tillgång till en gemensam pool samt gym, men stranden ligger inte långt borta. Pris 36.500 euro.

Nu har vi kommit fram till Frankrike - tre hus till här nedan



Det första är ett charmigt townhouse med ett sovrum med plats för två bäddar. Huset som ligger i den lilla staden L'Isle-Jourdain i området Poitou-Charentes har också en liten trädgård och ett kombinerat kök/vardagsrum. Pris 60.000 euro.



Ovan ser ni ett hus med två sovrum i Bretagne i en by utanför Malestroit. Det finns ett kök och vardagsrum samt ett badrum. Huset som nyligen renoverats ligger i en by med både barer, affärer och restauranger. Priset är på 56.600 euro.



Så det sista huset för denna gång, i Charente och det har två sovrum, ett badrum och ett kombinerat kök och vardagsrum med en öppen spis. Här kan man flytta in genast men man bör nog renovera en del av rummen innan. Pris 35.000 euro.

Läs mer om alla fastigheter och länder här - på sajten Rightmove››

Vill ni har fler förslag på hus att köpa i Italien? 
Läs då detta reportage jag skrivit om billiga hus här››

Text Agneta Nisbeth
Foto: Agneta Nisbeth, Faksimiler från Rightmove

Kommentarer