TUI bjuder på gratis COVID-19 test för resor till Grekland under sommaren

 Det är numera nya regler som gäller för en resa till Grekland, som vi berättat om tidigare. För att underlätta resandet dit har TUI nu gjort det lättare för sina gäster.

Grekland


Vi har tidigare berättat om att Grekland nu skärpt kravet på att resa in i landet, bland annat måste man visa upp ett bevis på att man inte är smittat. Läs mer om detta i en annan artikel jag skrivit här››

Charterbolaget TUI erbjuder därför sina gäster gratis testning av Coronavirus under hela sommarsäsongen 2020. De skriver nu på sin hemsida: 

"Som du säkert hört begär grekiska myndigheter från och med den 17 augusti att passagerare med avresa från Sverige ska kunna visa upp ett negativt covid-19-test vid inresa. Testet ska ha utförts 72 timmar innan ankomst i Grekland. För att göra proceduren så enkel som möjligt för dig kommer vi på TUI nu att kunna erbjuda dig testning helt kostnadsfritt (värde ca 2 000 kr) under hela sommarsäsongen 2020. Detta gäller självklart både för dig som har en bokad resa och nybokningar.  Information om hur du gör ditt test kommer att uppdateras här på måndag 17/8. Du som redan har en bokad resa kontaktas av oss.  Vår samarbetspartner garanterar dig en provtagning och ett intyg som uppfyller de grekiska myndigheternas riktlinjer. Skulle du inte kunna ta dig till ett testcenter kan du givetvis ordna testet på egen hand, och då på din bekostnad."

Av Agneta Nisbeth

Foto: TUI

Kommentarer