En stilla lunch vid havet i Norrtälje

För några dagar sedan var jag på ett besök i Norrtälje, ja egentligen var vi inte inne i staden utan en liten bit utanför vid en udde ut mot havet för att äta lunch.


Ibland kan man hitta riktiga pärlor, som denna lilla hamnkrog ute på en udde vid havet. Havspiren hette denna fina restaurang som var öppen mellan 11 och 14 för en både god och prisvärd lunch. På fredagar och lördagar har man öppet senare till 22.00. Den underbara utsikten får man liksom på köpet.



Så här kan ni se krogen från när vi anländer till den, den ligger verkligen perfekt en bit utanför för själva staden Norrtälje, de säger själva att det tar 10 minuter att gå hit. Kommer man dit med egen båt finns det  flera reserverade båtplatser för restaurangens gäster.



Jag åt som ni ser på bilden ovan en läcker havs-inspirerad rätt med fisk och kräftstjärtar med färskpotatis till. Det hela kostade runt 125 kronor och då ingick vatten, sallad och kaffe med en kaka till efterrätt. Mycket bra pris för ett ställe med denna utsikt.



Så här vackert ligger denna mysiga krog, med utsikt över både havet utanför och inåt själva staden som nu fått en hel massa nya byggnader - både stora och små - som alla blickar ut mot havet. Det fanns också många segelbåtar där ute, både de som ankrats fast och de som ännu hade full vind i seglen.



Till sist bjuder jag på en bild av mig själv denna heta, soliga dag tagen på krogens stora träbrygga där jag och en vän intåg vår härliga lunch.

Text och foto Agneta Nisbeth


Kommentarer

  1. Agneta, det är så trevligt att läsa din resblogg. Jag gillar Norrtälje och det här inlägget gör att jag vill besöka Havspiren. Ser gott ut och utsikten är fin också.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar