Från mitt besök på Sicilien - Spännande gatukonst i Palermo

Nästan var man än går på bakgatorna i den vackra sicilianska staden Palermo så hittar man olika typer av spännande gatukonst - här är några av verken jag hittade.

En färgglad väggmålning nära hamnen i Palermo.

Det finns så mycket att titta på runt om i staden, så det var svårt att få med alla fina bilder på gatukonst som jag fotograferat. Just här ovan ser ni ett verk på en husvägg nära hamnen i Palermo, en härligt färgglad figur som jag blev riktigt förtjust i.


Street art i Palermo.

Mer fin street art att titta på. Här en annan stor målning vid en parkeringsplats, den är tydligen ganska poppis men ser verket ofta på bilder från Palermo. Den föreställer som ni ser en bläckfisk, ett mycket vanligt motiv på Sicilien.

Bläckfisken är ett poppis motiv på Sicilien. 

 Det är inte bara för att man älskar att äta den läcka bläckfisken som gör att den syns här och där, utan också för att den blivit något av en symbol för maffian som med sina tentakler tar sig in överallt i samhället.

En del hus i Palermo har verkligen sett sina bästa dagar.

Här ovan en annan bild som målats på ett hus som onekligen har sett sina bästa dagar, men det är ett väldigt fint och färgstarkt konstverk. Nästan lite synd att målningen försvinner när man en dag river huset.




Denna väggmålning är lite annorlunda, ser ut att vara målad med kria. Men häftig är den, handlar även den om kampen att orka vara modig.

Jag har tidigare skrivit om ytterligare ett berömt verk av två som offrade sitt liv i kampen mot maffian - ni kan läsa mer om den väggmålningen här›› 

Text och oro: Agneta Nisbeth

Ni kan också en sen film här med mer Siciliansk konst uppåt väggarna...


Kommentarer