De startar en namninsamling för gruppresebranschen

Nu försöker Rolfs Flyg & Buss  göra mer för gruppresebranschen. På en ny sajt vill man stötta resandet i grupp och få alla att skriva på en namninsamling för att visa omvärlden hur kul man har på en resa tillsamman med andra.



På sidan StöttaGruppresor.se skriver man så här: "Att få resa till andra platser, både i och utanför Sverige berikar och öppnar upp våra sinnen för nya kulturer och andra smaker. Det ger perspektiv på vardagen och möjligheten att träffa nya vänner."

Det är på ett initiativ av Rolfs Flyg & Buss som man nu vill lyfta fram gruppresor i debatten. Under den pågående pandemin menar de att branschen glöms bort och att debatten istället fokuserar på andra delar av reseindustrin och besöksnäringen. De - precis med många andra - menar att gruppresor bär en oerhört stor och viktig social roll i samhället, med sina gemensamma utflykter, aktiviteter och middagar upplevs tillsammans med det övriga resesällskapet. 


Här en bild från en gruppresa jag gjort till Prag

En gruppresa är lite annorlunda mot andra sätt att resa, för här är du aldrig ensam även om du reser själv. Och resan är minst lika viktig som själva resmålet, du får ständigt uppleva någonting nytt och se platser som du kanske inte skulle ha upptäckt själv. Du har oftast en duktig guide med under resan som också bidrar till upplevelsen. Det är något jag själv fått uppleva under flera av mina gruppresor runt om i världen - både med Rolfs Flyg & Buss men också med Lotus Travel, Temaresor samt Scandorama och Ölvemarks.

 – Oftast målas resor upp som något negativt, till exempel genom flygskam. Men man glömmer ofta bort de positiva delarna, där ser vi att gruppresor är viktiga. Den sociala hälsovinsten är stor när människor får träffas och umgås med andra människor. Delad glädje är dubbel glädje, säger Emanuel Karlsson, VD på Rolfs Flyg & Buss. 




Under den pågående Coronapandemin har människors möjligheter till sociala kontakter och möten kraftigt begränsats och detta avspeglas givetvis negativt på folkhälsan. Rolfs Flyg & Buss skriver i ett pressmeddelande: "Med namninsamlingen vill vi stötta arrangörer, bussbolag och besöksmål som på ett ansvarsfullt sätt kan bidra till sociala kontakter och möten, och därmed skänka glädje. Vi vill också med hjälp av stödet skapa diskussioner och lyfta frågan om ett fortsatt stöd till företag i resebranschen under 2021." 

– Vår bransch sysslar med resor utomlands i grupp, som främst nyttjas av äldre resenärer. Gruppresebranschen är den mest utsatta i hela Sverige, trots det så nämns den inte överhuvudtaget. Vi får inget riktat stöd, samtidigt som kulturen får mångmiljonbelopp. De utsatta branscherna i Sverige måste få ett fortsatt stöd 2021, tillägger Emanuel Karlsson. 

Under kampanjens första timme hade fler än 3000 resenärer engagerat sig, visat sitt stöd och delat med sig om sina tankar varför gruppresor är viktiga för dem står det att läsa i pressmeddelandet. 

Själv har jag här på bloggen gjort det jag kunnat för att tipsa om kommande resor med gruppresebolagen, en till Irland och en till Portugal. Ni kan själva läsa mer i länkarna här nedan.

Läs mer om drömresan för alla Game of Thrones fans som går till Irland››

Läs mer om golfresan med halvpension och spel på olika banor i Algarve, Portugal››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Rolfs Flyg & Buss och Agneta Nisbeth

Kommentarer