Spännande konstutställning på Spritmuseet

Den franska konstnärsduon Pierre et Gilles ställer ut i Sverige med utställningen “Troubled Waters”. Platsen är väl vald, för det marina temat med sjömän, lyftkranar och barer knyter an till den gamla hamnmiljön runt Spritmuseum i Stockholm. 



Spritmuseum som ni hittar i Galärskjulen på Djurgården i Stockholm ställer nu ut den franska konstnärsduon och den kommer att visas fram till september 2022.

– Spritmuseum har givits en unik möjlighet att få visa den världsberömda konstnärsduon Pierre et Gilles för första gången i Sverige. Vi är såklart oerhört glada och stolta, inte minst med tanke på att deras konst har betytt enormt mycket för så många under hela deras långa karriär, och fortfarande gör det, säger Ingrid Leffler, museichef på Spritmuseum. 

Pierre et Gilles är representerade i Spritmuseums konstsamling Absolut Art Collection med “Absolut Pierre et Gilles (Lola)” från 1993. Konstsamlingen på Spritmuseum innehåller mer än 850 verk av 550 konstnärer från perioden 1985–2004.

– Genom sin unika förening av fotografi och måleri har Pierre et Gilles skapat ett ikoniskt universum, ett drömlikt gränsland mellan konsthistoria och populärkultur, säger Mia Sundberg, konstintendent på Spritmuseum. 

Av Agneta Nisbeth

Goto: Pressbild/Spritmuseum


Kommentarer