Ny undersökning: Det här är romantik på helgresan

I en ny undersökning från Countryside Hotels visas att det främst är mat som står i fokus när svenska par med barn vill få egentid och skapa romantik. 




Vad vill vi då helst prata om? Jo framtidsdrömmar men vi vill också undvika ämnen som jobb eller barn. Trots detta visar undersökningen att det ändå pratas rätt ofta om barnen och erfarna weekendresenärer delar med sig av sina bästa romantiska tips. 

- Maten har en viktig betydelse när svenska par vill skapa romantik och koppla av från barn och vardag. Undersökningen visar också att det är miljöer snarare än aktiviteter som bidrar till en romantisk stämning, säger Anna Övergaard, marknadschef på Countryside Hotels. 

Detta skapar romantik under en weekend enligt paren 

1. God mat 2. Fint hotellrum 3. Fin natur och omgivning 4. Fina byggnader och inredning 5. Stämningsfull belysning/tända ljus 

Minst viktigt för att skapa romantik var bland annat små överraskningar från partnern, kulturella aktiviteter/uppträdanden och möjligheter till motionsaktiviteter.




Det här vill vi prata om på romantiska resan Vilka samtalsämnen paren väljer påverkar också romantiken under helgresan, det som svenska par helst vill prata om är: 

1. Framtidsdrömmar 2. Vardagshändelser 3. Relationen 4. Fritidsintressen 5. 

Relationer till vänner/släkt Undersökningen visar att få (1%) vill prata om jobbet och andra opopulära samtalsämnen är tuffa saker som varit (1%) och barn (2%). Trots det pratas det rätt mycket om barn på helgresan.

Countryside Hotels frågade också svenska par om sina bästa tips för att få en lyckad romantisk weekend och de tre mest populära var: 

1. Stänga av mobil och sociala medier 2. Släppa vardagen och vara i nuet 3. Njuta av spontana upptåg och bubbel 

Av Agneta Nisbeth

Foto: Pressbild

Kommentarer