Barockt i Genova och yoga i Trentino - mycket att se i Italien

 I sommar bjuder Italien på mycket spännande som vanligt, bland annat storslagna utställningar i Genova och helande ritualer i Trentino. Några nya tips från den italienska turistbyrån kommer här.



Den nya utställningen - som fått namnet SuperBarocco - är en hyllning till staden Genovas alla mästerverk i barockstil. Har ni ännu inte besökt de rika bankirernas, sjöfararnas och handelsmännens historiska stad så är det väl dags nu. Staden firar sin kulturella praktperiod med specialutställningen SuperBarocco som pågår fram till den 10 juli. Här får ni se mer av barockens arkitektur med sin förgyllda stuckatur, flera majestätiska entréhallar och många praktfulla trädgårdar med fontäner och utsmyckningar. Allt detta vittnar om att Genova inte bara hade ekonomisk och finansiell makt under tidsperioden 1600–1750, utan även ett både kulturellt och konstnärligt kapital. 

Projektet SuperBarocco hyllar denna storslagna period med utställningarna "The shape of wonder" på Dogepalatset och "Protagonisterna", där du kan vila ögonen på verk av barockens stora konstnärer som Peter Paul Rubens, Valerio Castello och Gregorio De Ferrari.

Läs mer på den italienska turistbyråns hemsida här - på engelska›



Du kan också detoxa i Trentinos vackra berg, Dolomiterna som är lika vackert vinter som sommar. Varför inte testa spirituella promenader, mjukgörande yoga, barfotavandringar i bergen och trädkramar i skogen i sommar. I Trentino kan du hitta lugnet och njuta av en semester för både kropp och själ. Här har de de majestätiska alperna som kuliss och det kan vara början på att hitta din väg till en inre balans. I Trentino finns inte mindre än sex spa-faciliteter, alla med olika inriktningar. Provinsen stoltserar med hela sex byar som blivit utnämnda till några av Italiens vackraste. Har själv bott i området och kan verkligen berätta om dess skönhet. Bo kan man göra i något av de eko-vänliga hotell som finns i regionen,  med låg miljöpåverkan kombinerat med en hög komfort. 

Läs mer på den italienska turistbyråns hemsida här - på engelska››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Italienska turistbyrån

Kommentarer