Det blev en rivstart för resebokningarna för 2023

 Under vecka 1 ökade Vings försäljning med hela 224 procent jämfört med vecka 50. I januari finns nu få resor kvar och inför sportloven bokas de med populära gångarna i snabb takt.  



- Vi har haft rena rama nyårsraketerna i försäljningen med i det närmaste lodrätta säljkurvor de inledande dagarna av 2023. Att det finns ett stort uppdämt resesug råder det ingen tvekan om och det är också tydligt att resor är bland det sista vi drar in på, även i bistra tider. I närtid är januari oerhört välbokat, men vi ser också en stark efterfrågan på sportlovsresorna där vi ligger på i stort sett de normala bokningsnivåer vi hade innan pandemin, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving i ett nytt pressmeddelande.  

Nu i januari är redan 96 procent av Vings charterresor bokade och 7 av 10 sportlovsresor är bokade från Arlanda och Sturup och mer än 8 av 10 resor från Landvetter. Bäst bokat i vinter sett till beläggning är destinationer som Dominikanska republiken, Madeira och Aruba. Men störst volymer har Ving till Kanarieöarna med Gran Canaria i spetsen, samt till Thailand som i år gör en efterlängtad comeback.  

Även de reguljärflygspaketerade resorna har fått ett uppsving efter nyår och ökat med 190 procent jämfört med veckan innan jul, skriver Ving. Resmålen på Costa del Sol i Spanien är det som bokat bäst och bland de mer exotiska resmålen är det Maldiverna och Mauritius som bokas mest. Försommaren med maj och juni är är också mycket bokat och bland destinationerna är det Mallorca, Cypern, Rhodos och Kreta som lockat flest att boka en sommarresa.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Ving

Kommentarer