Weekendresor allt mer populära - speciellt under långhelger

Det var många som reste iväg i samband med Valborg och första maj och de kommande veckorna har vi både Kristi himmelsfärd och nationaldagen framför oss med en fyra dagars långhelg - bara genom att utnyttja en enda semesterdag. 



Resandet under Valborgshelgen ökade med 49 procent jämfört med 2019, enligt resebyrån Ticket. Toppdestinationerna var Berlin, London och Nice, alla klassiska storstäder med många direktflyg och ett brett utbud av god mat, shopping och upplevelser.  

- Att fira Valborg är såklart något populärt, men när första maj nu för första gången på flera år inträffade på en vardag så tyckte uppenbarligen många att det istället var ett bra tillfälle att passa på att åka på en längre weekendresa, säger Vincent Goodbrand, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket. 

Ticket ser redan nu att bokningsläget är 21 procent högre än 2019, och städer som London, Paris och Berlin toppar resan listorna över svenskarnas mest populära resmål under Kristi himmelsfärd. Mer sydliga destinationer som Barcelona, Alicante och Mallorca klättrar dock snabbt på listorna eftersom allt fler svenskar även vill passa på att sola och bada på sin weekendresa. Under Kristi himmelsfärd ser vi att Berlin återigen är ett populärt resmål, men vi ser även hur svenskarna vill komma åt varmare temperaturer eftersom Rom och Barcelona kniper plats två och tre på listan.

- Kristi himmelsfärd och nationaldagen är perfekta för att åka iväg på en långhelg eller en veckas semester innan sommaren tar fart. Resmålen är inte ännu turistfyllda och man kan njuta av vackra stränder och städer utan trängsel. Värmen kommer tidigt till Medelhavet, så det är ett fantastiskt härligt sätt att tjuvstarta sommaren, säger Vincent Goodbrand.

De mest populära resmålen under vårens röda dagar:  

1 Berlin (Ny) 

2 London (4) 

3 Nice (Ny) 

4 Paris (1) 

5 Rom (10) 

6 Alicante (Ny) 

7 Malaga (8) 

8 Barcelona (Ny) 

9 Prag (5) 

9 Amsterdam (3)

Text Agneta Nisbeth

Foto Ticket

Kommentarer