Capri är utan tvekan en av världens vackraste platser

Dag två på ön tog jag mig naturligtvis ner till Capri stad, men jag tittade också ner på resten av ön från Anacapri med några av världens vackraste utsikter.



Här en bild för att bevisa detta om sköna vyer, jag gick ned längs den berömda Via Krupp som byggdes i början på 1900-talet med pengar från den tyske industrimannen Friedrich Alfred Krupp. Denna stenbelagda väg har varit stängd till och från under många år eftersom det fallit ner stenblock och gjort den farlig att vandra. 



Men vägen återöppnade i år och det var många som ville vandra den, eller i alla fall en del av den. Jag orkade bara halva vägen, insåg ju att jag måste ta mig upp igen i värmen. För att hitta hit är det bara att gå mot den fina trädgården, Giardini di Augusto (som numera tar entré) och sedan ligger nen bara en bit nedanför berget. Via Krupp är däremot gratis.



Men jag vill också visa denna bild från den lyxiga shoppinggatan Via Camerelle i Capri stad där märkesbutikerna ligger på rad. Här finns också flera krogar och caféer att slå sig ner på om man har en fet plånbok vill säga. Hela ön är dyr att vistas på, men det går ändå att leva här utan allt för mycket pengar.


Att sitta ner och beställa in en lunch på själva piazzettan (det centrala lilla torget som egentligen heter P.za Umberto) kan bli en riktigt dyr affär, men det är en mysig plats att titta på folkvimlet från och kanske se om ni lyckas spana in någon kändis. För det kommer många filmstjärnor och artister hit under högsäsong.


Här en bild på det berömda klocktornet i Capri stad, det finns numera avbildat på allt från klockor till kökshanddukar. Ni ser också en bit av torget, Piazzettan, till höger i bilden. Och det är hit alla kommer förr eller senare. Från torget utgår sedan olika vägar som bär till olika platser på ön.




Till och med vägskyltarna är fantastiskt fina på Capri, alla är handmålade på små keramikplattor som sedan satts fast i väggen. Här ser ni hur det kan se ut, ni får både tips på krogar, hotell och annat längs vägen.




En annan sak som är bra med Capri är att det inte finns så många bilar här, inne i centrala Capri stad är det bara små elbilar på tre hjul eller så som gäller. Dessa transporterar allt från bagage som ska till hotellen till förnödenheter till restauranger. Så här får ni en ganska lugn promenad, bilden ovan är också från Via Camerelle.



För att komma upp till Capri stad kan man antingen gå, om man har starka ben, har gjort det en gång men det var när jag var ung och stark i benen. Det går också bussar från hamnen i Marina Grande eller så kan man ta linbanan, Funicolare. Ni ser stationen uppe i stan här.



Jag återgår nu till ämnet sköna vyer och tar mig åter upp till Anacapri, jag tar lokalbussen efter att ha köpt mina biljetter innan förstås. Lång kö till bussarna men de går ofta. Det blir ändå väldigt trångt och svårt att få sittplats, men taxi är väldigt dyrt. Här ser ni folk beundra den fina utsikten vid Axel Munthes villa San Michele.



Och här är vad de ser ut över, som denna bild där man kan se en stor bit av ön och hamnen Marina Grande där nedanför. Det är ju hit alla båtar kommer och ni ser två fartyg som ligger där i hamnen och som ska resa vidare mot Sorrento eller Neapel eller kanske Ischia. Bergen ni ser i bakgrunden till vänster i bilden är en del av Sorrento-kusten.




Här ytterligare en fin bild från utsikten här uppe i Anacapri, nästan overkligt vacker. Längs Capris kust ner man också många privatbåtar, allt från enkla träbåtar till riktiga lyxyachter med helikopterplatta. Det är kanske inte så många ryska oligarker ute just nu men de har funnits här i massor tidigare om åren.

Jag återkommer snart med nya berättelser från min resa, så håll utkik på sajten...

Här är första delen av min reseberättelse››

Här är del två av min reseberättelse››

Här är del tre av min reseberättelse››

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer

  1. Så roligt att se Dina bilder från hela Capri men framför allt att få se utsikten från min gamla arbetsplats Villa San Michele. Tack för att jag får uppleva detta igen! Anne-Charlotte Keiller

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla, så kul att höra och underbart att få arbeta på Villa San Michele!! Jag var själv glad att få kunna resa åter till Capri.

      Radera

Skicka en kommentar