Forio på Ischia blev en ny favorit - en charmig och färgglad stad

 Efter mindre än en timmes båtresa anlände vi till Ischia Porto där väntande bussar tog oss till vårt hotell på andra sidan än, till den charmiga staden Forio.


Staden Forio ligger vackert vid havet och har en gammal stadskärna som verkligen inbjuder till promenader. Här finns också många roliga affärer och mysiga krogar. Jag hittade också en liten glassbutik som tillverkade den godaste gelato jag någonsin ätit, en körsbärsglass med lite extra chrunch, jag hann stoppa i mig flera stycken!


Även hotellet Lord Byron Ischia var väldigt fint och mysigt, här fanns både en inomhuspool och så denna fina pool med utsikt över bergen. Vi hade också halvpension här på ön och det det tre rätters middag varje kväll. Dryckerna fick vi betala för på plats.



Ischia kallas också den gröna ön, man förstår lätt varför. Här finns härligt gröna berg, det finns också flera vulkaner men de har inte haft utbrott på länge. Det högsta berget heter Monte Epomeo och ligger 788 meter över havet. Här ovan en gata i staden Forio där vi bodde.




Ischia koloniserades redan av grekerna på 700-talet före kristus och sedan kom romarna på 300-talet, idag är det turister som är de viktigaste besökarna. Många som kommer hit lockas av termalbaden och de varma källorna. Men givetvis är det också havet som lockar.




Och då speciellt alla de fina sandstränder som finns på ön. Capri har också sina badställen men det finns inga längre sandstränder där som här på Ischia. Bilden ovan är tagen en sen eftermiddag på en strand i Forio, en het septemberdag.




Här ovan ser ni kyrkan Chiesa di San Gaetano som ligger på det fina torget Piazza Medaglie D'Doro mitt i staden. Här i omgivningarna finns det också många fina ställen att ta igen sig på med en drink för att titta på folklivet. Många fina affärer hittar ni också, jag handlade till exempel en klänning i den upplysta butiken ni ser till höger.



Här en bild till från Forio och en av de många mysiga krogar och barer som fanns, med sina färglada hus kändes staden väldigt välkomnande. Jag testade tyvärr inte maten på så många ställen eftersom vi hade middag på hotellet, bra sådan också, men åt ute till lunchen och allt jag testade var både gott och prisvärt. Inte alls så dyrt som på Capri.

Mer om ön Ischia kommer senare...

Här kan ni läsa texterna från mina tidigare reportage från resan:

Del ett här››

Del två här››

Del tre här››

Del fyra här››

Del fem här››

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer