Från lyxshopping till avresa - adjö Capri för denna gång

Det var nu dags att säga adjö till Capri och fara vidare mot nya resmål, efter en sista promenad bland lyxbutikerna och de vackra vyerna tog vi båten mot Ischia.


Efter två nätter på ön Capri var det dags att resa vidare, första stopp var Ischia. Här en vy från båten över hamnen Maria Grande på Capri. Vi reste sent på eftermiddagen så det var inte så mycket folk kvar på ön, i alla fall inte som skulle med båten till Ischia.



Som alla vet är ön Capri en plats för kändisar och miljonärer, men det innebär inte att även du med en något tunnare plånbok inte kan ha en underbar semester här. Man kan ju fönstershoppa och spana in lyxvarorna från gatan som här i en av Louis Vuittons butiker...



Eller så bara njuta av en läskande drink på vackra Via Camerelle där just alla de fina butikerna ligger på rad. Här finns också många restauranger och caféer att nyttja, inte billigt men ni har bästa utsikten över folkvimlet.




Här en bild till från samma gata, med än fler butiker att spana in. Jag tycker det är kul att bara kolla in de senaste trenderna, priserna är lite för höga för mig men som sagt nu vet jag vad som gäller i fråga om det allra senaste.




En sak man hittar lite var stans på Capri är parfymer, det har blivit lika poppis att köpa med sig en flaska väldoft hem som en flaska med likören Limoncello. På skylten ovan ges bakgrunden till öns populära parfym-industri, då med det stora märket Carthusia som har sitt huvudkontor precis bredvid Augustus trädgårdar. 




Här ytterligare en fin bild från vackra Capri, med utsikt över klipporna som kallas Faraglioni, taget från stigen Via Krupp som ni också kan se på fotot. Det är många branta stup på ön och som ni såg tidigare från kosten här ovan är det lätt att bli inspirerad att måla när man är här.




Så var det alltså dags att säga adjö till Capri för denna gång, här ett foto från båten som tog oss till nästa plats på programmet, nämligen den gröna ön Ischia. Mer om detta nästa gång, håll bara utkik här på sajten så kan ni läsa mer om denna kanske något mer okända ö.

Här kan ni läsa texterna från mina tidigare reportage från resan:

Del ett här››

Del två här››

Del tre här››

Del fyra här››

Del fem här››

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer