Tittade på konst i La Certosa och vandrade i vackra gränder

Under mina dagar på Capri besökte jag även det gamla klostret La Certosa som nu agerar som ett konstmuseum och plats för konserter och tillfälliga utställningar. 



Det fina gamla klostret Certosa di S Giacomo (som ligger en kort gångväg utanför Capri stad) grundades redan 1363. Hela området är ett museum idag, här finns en klosterträdgård och en kyrka som ni kan se på bilden ovan. Byggnaderna har dock förändrats en del och byggts om genom åren. 




När jag besökte platsen var det inte många besökare där och jag fick lyckan att vandra runt i salarna helt själv, så det är verkligen värt att komma på besök. Jag blev också väldigt tagen av den fasta utställningen som visar konst av den tyska konstnären Karl Wilhelm Diefenbach som ni ser ovan. 


Diefenbach bode många år på ön och dog här 1913, då vid 62 års ålder. Monumentalmålningarna har av många klassats som kitsch men jag tycker de var helt underbara. Han påverkades starkt av miljön omkring honom på Capri som synes tydligt på bilden ovan.




Han levde ett kanske annorlunda liv på den tiden, Diefenbach var en omtalad samhällsdebattör och en pionjär inom fredsrörelsen. Han levde sitt liv på Capri med många olika kvinnor vid sin sida i något som kunde liknas vid ett kollektiv, han var också en inbiten vegetarian. 




Själva klostret ligger också väldigt naturskönt med utsikt över klipporna och havet utanför, här en bild från ett fönster i en av salarna där man just denna vecka hade en fotoutställning. Utsikten är faktiskt som en tavla i sig.



Även om väldigt många människor besöker ön Capri varje dag, mest dagsturister, så är ön ännu ganska oberörd på sina ställen, man kan ännu hitta små gränder med vanligt vardagsliv. Här finns till exempel små matbutiker där invånarna själva handlar. 



Här en utsikt över havet från en av de stigar jag vandrade, var man än tittar ut över havet är det lika vackert. På många ställen ser man också små privata odlingar av grönsaker och annat för familjen som bor där. Än har inte allt blivit till hotell och airbnb-lägenheter att hyra.




Överallt växer det också blommor som dessa vackra träd med bougainvillea eller trillingblomma som den också kallas. De är ett av de vackraste blommorna jag vet och jag tycker de ger färg åt vilken tråkig fasad som helst, även om just denna är otroligt vacker!




Här en annan fin bild från en gata jag vandrade på Capri, du hittar alltid så mycket fint att titta på över hela ön. Jag har några fler bilder att visa er från just Capri innan jag kommer resa över till nästa ö i Neapelbukten, då med mitt gäng från Scandorama. Här på Capri skötte jag mig helt själv och träffade reskamraterna blott vid den gemensamma middagen.



Snart följer fler reportage här på sajten, missade ni de tidigare kan ni läsa mer här nedan:

Läs första delen av min reseberättelse här››

Läs del två av min reseberättelse här››

Läs del tre av min reseberättelse här››

Läs del fyra av min reseberättelse här››

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer