Försäljningen av weekendresor ökar

 Resebolaget Apollo berättar i ett pressmeddelande att efterfrågan på höstlovsresor ökar men också att allt fler väljer att resa bort till någon europeisk storstad.





I genomsnitt har nu mer än 8 av 10 paketresor sålts för resor under höstlovet hos Apollo. Populära resmål är Kreta och Rhodos, men även Gran Canaria hör till familjernas höstlovsfavoriter.    

- Gran Canaria är en favorit bland barnfamiljer under höst-, och vintermånaderna, tack vare den korta resvägen, det stora utbudet av aktiviteter och upplevelser och inte minst de behagliga temperaturerna. Det är med andra ord ingen slump att det är just här vi har valt att öppna vårt nyaste Mondo Family-hotell, Maspalomas Resort by Dunas, säger Martina Krantz, pressansvarig på Apollo. 

Storstadsresor är också väldigt populära för en längre weekend, som Rom, Prag, Barcelona, Paris och London. Samtidigt kan Apollo rapportera om ett trendskifte bland storstäder, förra året var till exempel New York tillbaka  efter två år präglade av reserestriktioner och en pandemi. I år får metropolen nöja sig med 16:e plats bland höstens mest populära städer - medan Aten är den stad som växer mest.    

- Det är inte många som förknippar Grekland med långhelger, så det är roligt att se att efterfrågan på Atenresor ökar så kraftigt. Den uppfyller alla dina storstadsbehov, samtidigt som den fortfarande är en relativt ny och spännande stad att utforska för många. Med andra ord, om du inte har Aten på din bucket list är det dags att uppdatera den, säger Krantz. 



Fem i topp storstäder till hösten

1 - Rom

2 - Prag

3 - London

4 - Barcelona 

5 - Alicante


Topp fem resmål under höstlovet

1 - Kreta

2 - Rhodos

3 - Hurghada

4 - Teneriffa

5 - Gran Canaria


Här kan ni resa hur man packar lätt och rätt - med bara handbagage››

Av Agneta Nisbeth

Foto Agneta Nisbeth och Apollo

Kommentarer